Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan binalabilmekle müşterek henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl sebebi iz yitirilmesine öz vermemesi ve daha az maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz güçlü başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı ilkin çıkmak üzere tasarruf amacına ve kullanan kişi skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen yapılabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha azca maliyeti Yangın Kapısı ve bucak kaybının henüz az olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Kadim konstrüksiyonlarda yapı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (okul, hileışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kat özelliği sayesinde alevlerin kontrol altına aldatmaınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Hamiş: Haberde adı geçen firma adları ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak hatlmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Yangın esnasında eminğin esenlanması ve mutabık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi için kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanır.

Kanatlar ortamında yakışır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin destek plakaları mevcuttur.

Report this wiki page